Frytki z czyśćca błotnego

Frytki z czyśćca błotnego
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Inne

Składniki:

  • 1 l kłączy
  • 200 ml oleju

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kłącza czyśćca można wykopywać od połowy września do połowy maja. Nie wymagają obierania, jedynie należy je umyć i osuszyć. Kłącza kroimy na kawałki długości ok. 3-5 cm. Rozgrzewamy olej na palniku, jak na frytki. Wrzucamy kłącza, smażymy aż staną się brązowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE