Frytki po włosku

Frytki po włosku
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wrzucić ziemniaki na chwilę do zimnej wody, żeby opłukać je z krochmalu. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Osączyć ziemniaki, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować 2 brytfanki. W każdej rozprowadzić łyżkę oliwy. Wysypać na nie ziemniaki. Posypać je ziołami. Potem serem i natką pietruszki. Polać pozostałą oliwą. Rozłożyć kawałeczki masła. Upiec na złoty kolor, 45-50 minut. Nakładać ziemniaki z serem za pomocą szpatułki. Posypać solą i pieprzem. Podawać gorące.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE