Frytki
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 litry oleju z orzechów ziemnych
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Obierz ziemniaki. Pokrój w słupki. Trzymaj je w zimnej wodzie. Następnie odcedź i osusz papierowym ręcznikiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE