Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami

Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przepis

Składniki:
250 g ugotowanego spaghetti
150 g czarnych oliwek bez pestek
2 ząbki czosnku
posiekana cebula
4 gałązki tymianku
natka pietruszki
75 g gruyera
3 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta soli

Przygotowanie:
Podsmażyć cebulę z tymiankiem i pietruszką na 50 gramach masła. Wymieszać jajka z przyprawami i resztą składników. Wlać na patelnię i smażyć przez 8-12 minut, aż masa się zetnie.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE