Frittata z wędliną i ziemniakami

Frittata z ziemniakami zobacz Frittata z ziemniakami 2019-08-20 15:33:31
Frittata z ziemniakami
Oceń przepis:
69 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 4 duże jajka
  • ok. 200 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g wędliny (szynka, kiełbasa)
  • 200 g mrożonego groszku
  • sól i pieprz
  • masło

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni lekko podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę przez 2-3 minuty. Dodać groszek i poddusić razem przez kolejne 2-3 minuty.
Jajka rozbić do miski i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać podsmażoną wędlinę z groszkiem oraz pokrojone w plasterki ziemniaki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła i wlać mieszankę. Smażyć przez około 10 minut na niskiej temperaturze aż jajka się zetną. Na patelnię nałożyć talerz i obrócić patelnię żeby omlet znalazł się na talerzu. Zsunąć omlet z powrotem na patelnię i dosmażyć z drugiej strony około 5 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE