Fritatta z pieczarkami i wędzonym cheddarem

Fritatta z pieczarkami i wędzonym cheddarem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 8 jajek
  • 4 łyżki oliwy
  • 450 g drobnych pieczarek
  • pokrojonych w plasterki
  • 1 ząbek czosnku
  • drobno posiekany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • 1½ szklanki grubo startego wędzonego cheddara

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Roztrzep jajka z 2 łyżkami wody i odstaw na bok. Wlej oliwę do dużej patelni rozgrzanej na średnim ogniu. Dodaj pieczarki i duś do miękkości przez 5 min, aż płyn odparuje. Dodaj czosnek, a po minucie wmieszaj natkę i dopraw do smaku. Wlej roztrzepane jajka na pieczarki, delikatnie przemieszaj z pieczarkami i posyp startym serem. Wstaw patelnię do piekarnika i piecz bez przykrycia ok. l5 min, aż jajka się zetną, a ser stopi. Wyłóż frittatę na talerz, pokrój na kawałki i od razu podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE