Francuskie tosty z truskawkami i bitą śmietaną

Francuskie tosty z truskawkami i bitą śmietaną
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • briosza
  • 6 jaj
  • 2 miarki śmietany kremówka
  • dwie łyżki masła
  • 3 miarki truskawek*

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Brioszę kroimy ma 8 kromek. Jajka rozkłócimy z jedną miarką kremówki. Maczamy w „maczance” każdą kromkę pieczywa. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy grzanki przez 3 minuty z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru. Usuwamy szypułki z truskawek. Dwie miarki truskawek przesmażamy na patelni dolewając dwie łyżki wody. Całość musi się zamienić w sos. Trzecią miarkę zostawiamy do dekoracji tostów. Ubijamy drugą miarkę kremówki. Usmażone tosty dekorujemy ubitą śmietaną, sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA