Flaki z tuńczyka według przepisu Jocelyne

Flaki z tuńczyka  według przepisu Jocelyne
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 72)
Trudność:
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

1. Obrać i posiekać cebulę z pietruszką.
2. Zanurzyć żołądki w osolonej wodzie, dodać 2 liście laurowe. Zagotować i pozostawić jeszcze na 45 minut na małym ogniu.
3. Wlać 50 ml oliwy na patelnię, dodać cebule i podsmażyć.
4. Odsączyć flaki, pokroić na kostkę o bokach po 5 cm, dodać je na patelnię, wymieszać, dusić przez 2 minuty. Podlać winem, zagotować, odparowywać przez kilka minut. Dodać przecier pomidorowy oraz ziarna kopru. Pozostawić na ogniu na 45 minut do 1 godz.
5. Podawać na gorąco z gotowanymi ziemniakami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE