Figi z jogurtem

Figi z jogurtem
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 30)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis



Składniki:
4 świeże figi
łyżeczka oliwy, oleju słonecznikowego albo tłuszczu Omega
łyżka cukru palmowego
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka wody różanej
pół filiżanki zmielonych pistacji
łyżka zmielonego siemienia
4 gałązki mięty

Przygotowanie:
Cukier wysypać na talerz. Ułożyć na nim przekrojone figi i mocno docisnąć. Upiec je na grillu albo usmażyć na patelni na łyżeczce tłuszczu. Wymieszać jogurt z wodą różaną i zmielonymi pistacjami. Każdą figę przybrać jogurtem, posypać zmielonym siemieniem i przybrać gałązką mięty.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE