Figi nadziewane z borówkami

Figi nadziewane z borówkami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Figi przekroić na pół i ułożyć na półmisku miąższem do góry. Wcisnąć 1 połówkę orzecha włoskiego w miąższ owoców. Masło roztopić w teflonowym rondlu. Wlać wino i miód. Włożyć figi, orzechem do góry. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 2 minuty, aż mieszanina nabierze konsystencji syropu. Figi powinny się stać półprzezroczyste. Odstawić do ostygnięcia. Ułożyć na półmisku, orzechami do góry. Polać sosem i posypać borówkami. Podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE