Fettucine po neapolitańsku

Fettucine po neapolitańsku
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 posiekane szalotki
  • 800 g pomidorów w puszce
  • 600 g fettucine
  • 6 listków bazylii
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na gorącej patelni na oliwie z oliwek smażymy cienko pokrojony czosnek i szalotki. Pomidory z puszki rozgniatamy palcami. Podgrzewamy 10 do 15 minut. Gotujemy makaron. Rwiemy bazylię. Dolewamy oliwy. Na talerz kładziemy dużo makaronu, mało sosu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE