Faszerowane jajka z truflami

Faszerowane jajka z truflami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
12

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść jaja w rondlu z zimną wodą. Woda powinna je dobrze zakrywać. Zagotuj wodę i nakryj rondel. Wyłącz gaz i odstaw rondel na 13 minut – użyj czasomierza. Zdejmij pokrywkę i zalej jajka zimną wodą, jeśli chcesz je wykorzystać od razu. Jeśli zamierzasz przygotować je później, włóż je do lodówki. Usuń skorupki i przekrój jajka na pół wzdłuż. Wyjmij żółtka. Zmiażdż je widelcem, dodaj majonez, olej truflowy, pieprz cayenne, trufle. Ucieraj, aż masa stanie się lekka i puszysta. W razie potrzeby dodaj odrobinę więcej oleju truflowego. Wypełnij białka masą truflową za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. (Jednorazowy rękaw cukierniczy należy wypełnić masą, a następnie odciąć róg, by powstał półcentymetrowy otwór.)

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA