Fasolka szparagowa z oliwkami i czosnkiem

Fasolka szparagowa z oliwkami i czosnkiem
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Przepis

Składniki:
500 g fasolki szparagowej
2 łyżki oliwy
2 ząbki posiekanego czosnku
skórka starta z ½ cytryny
sok z ½ cytryny
2-3 łyżki drobno posiekanych oliwek Kalamata
sól i świeżo mielony pieprz

>b>Przygotowanie:
Odciąć końcówki z fasolki. Wrzucić ją do wrzątku, gotować 3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą, nie osuszać. Oliwę rozgrzać na patelni, delikatnie przesmażyć czosnek i skórkę z cytryny, posolić. Wrzucić fasolkę i oliwki. Dusić na średnim ogniu przez 2 minuty. Jeśli fasolka zacznie się rumienić, dodać trochę wody. Przełożyć na półmisek, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Podawać.

© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE