Fasola zielona z marchewką

Fasola zielona z marchewką
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Inne
Ilość osób:
6

Przepis

Składniki:
475 g zielonej fasolki
4 marchewki
2 łyżki masła
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czarnego

Przygotowanie:
Myjemy i odkrawamy końcówki fasolki, kroimy pod kątem na 2,5 cm kawałki. Obieramy marchewkę i kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy warzywa ze sobą. Wrzucamy do parownika lub do garnka z dwu i półcentymetrową warstwą wody. Przykrywamy i gotujemy do miękkości, przez około 4 - 5 minut. W misce mieszamy warzywa z masłem, solą i czarnym pieprzem. Wykładamy na duży półmisek.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE