Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami

Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 65 g masła
  • 450 g fasoli szparagowej z odciętymi końcówkami
  • ½ miarki, czyli ok. 100 g pinioli
  • woda
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dużej patelni roztop masło na średnim ogniu, aż zacznie się pienić. Delikatnie obracaj patelnią. Gdy piana opadnie, poczekaj, aż całe masło stanie się brązowe. Wrzuć fasolę i piniole, wlej nieco wody. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką. Duś przez 3-5 minut, aż fasola zmięknie. Podawaj natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA