Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami

Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 65 g masła
  • 450 g fasoli szparagowej z odciętymi końcówkami
  • ½ miarki, czyli ok. 100 g pinioli
  • woda
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na dużej patelni roztop masło na średnim ogniu, aż zacznie się pienić. Delikatnie obracaj patelnią. Gdy piana opadnie, poczekaj, aż całe masło stanie się brązowe. Wrzuć fasolę i piniole, wlej nieco wody. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką. Duś przez 3-5 minut, aż fasola zmięknie. Podawaj natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE