Farsz do indyka

Farsz do indyka
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Czas przygotowania:
1 godzina

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Roztopić masło na średnim ogniu na dużej, głębokiej patelni. Dodać cebulę i smażyć aż zacznie się rumienić, ok. 5 minut. Dodać orzechy i smażyć ciągle mieszając aż się zrumienią, ok. 3 minut.
Dodać pokruszony chleb i estragon lub szałwię i wymieszać. Zmniejszyć ogień, dodać sól, pieprz, dymkę i zamieszać. Spróbować, doprawić w razie potrzeby. Dodać natkę pietruszki i wyłączyć ogień. (można przygotować ten przepis wcześniej, w tym punkcie przełożyć do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce jeden dzień). Nadziać kurczaka lub indyka przed pieczeniem lub zapiekać w żaroodpornym naczyniu przez ok. 45 minut w temperaturze 180 do 200 st. C. Można też zapiec w tym czasie, kiedy pieczemy indyka. (lub upiec 3 dni przedtem i podgrzać tuż przed nadzieniem).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE