Eskalopki cielęce z winem marsala

Przygotował:

Antonio Carluccio

Seria kulinarna:
Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sycylia (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przepis

Przygotowanie
Eskalopki cielęce (można użyć innego gatunku mięsa – kurczaka lub indyka, a nawet ryby
Smażymy w ciągu kilku sekund, dodając na sam koniec wytrawne wino marsala.

Jako dodatek do eskalopek przyrządzamy paprykę pociętą w wąskie paseczki, z kaparami, oliwkami, czosnkiem i kilkoma filetami anchois. Papryka i inne składniki powinny dusić się na oliwie w rondlu przez około dwadzieścia minut. Pod koniec gotowania dolewamy kieliszek octu winnego.

© Antonio Carluccio

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE