Endywia z cebulką

Endywia z cebulką
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
1 godzina, 15 minut

Składniki:

  • ½ filiżanki startego sera pecorino
  • ½ filiżanki uprażonych orzechów laskowych
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 1 główka endywii
  • umytej
  • osuszonej
  • pokrojonej na kawałki wielkości kęsa
  • oliwa extra vergine wysokiej jakości

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce połącz ocet winny, wodę, sól, cukier i sos tabasco, zamieszaj. Dodaj cebulowe krążki i odstaw przynajmniej na godzinę. Ser pecorino, orzechy laskowe i natkę umieść w malakserze i grubo zmiel, używając funkcji pulsacyjnej. Połącz endywię, orzechowo-serową posypkę i marynowaną cebulę. Dopraw płynem z marynaty, oliwą i solą. Sałatkę podawaj do kurczaka po mediolańsku (patrz osobny przepis).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE