Dżem pomidorowy z imbirem

Dżem pomidorowy z imbirem
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.120)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 12 świeżych dojrzałych pomidorów
  • pokrojonych albo 2 puszki po 400 g
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • 1/4 szklanki startego świeżego imbiru
  • 2 liście laurowe
  • ½ łyżeczki soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umieść pomidory w garnku wraz z cukrem, octem, imbirem, solą i liśćmi laurowymi. Zagrzej do wrzenia i duś do czasu zagęszczenia do konsystencji dżemu (ok. 30 min.).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE