Duszony łosoś z majonezem ziołowym

Duszony łosoś z majonezem ziołowym
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • białe wino
  • 1 liść laurowy
  • 1 pęczek świeżego estragonu
  • 1 pęczek natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żółtka wlać do miski, dodać ocet i musztardę i ubić. Cały czas ubijając wlewać cienkim strumieniem olej, aż do uzyskania gęstego majonezu. Dodać posiekane zioła i wymieszać. Do naczynia do gotowania ryby wlać 200 ml wody, trochę wina i wrzucić pietruszkę z łodygami oraz liście estragonu. Włożyć rybę i gotować pod przykryciem 3-4 minuty. Podawać z kleksem z majonezu i pędami solirodu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA