Duszony kurczak szparagowy

Duszony kurczak szparagowy
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do plastikowej torebki wsyp mąkę, sól i pieprz. Podziel mięso na równe kawałki. Wrzuć do torebki, potrząśnij, żeby mąka pokryła mięso. Wyjmij, otrząśnij nadmiar mąki. W żaroodpornym rondlu rozgrzej oliwę i masło. Włóż kawałki mięsa. Dorzuć cebulę i czosnek. Smaż, aż mięso zbrązowieje. Dorzuć liście szałwii i laurowe. Dodaj pieczarki. Wlej zupę, wymieszaj, żeby dotarła do dna rondla. Przykryj, wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj z gotowanym ryżem i warzywami ugotowanymi na parze.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE