Duszone zielone pory

Duszone zielone pory
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 675 g porów
  • duży kawałek masła
  • 2 łyżki wody
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pory przetnij wzdłuż i starannie umyj. Usuń twarde, zewnętrzne liście. Drobno posiekaj pory, wyrzucając łykowate końcówki. Na patelni roztop masło. Dolej wodę. Dorzuć pory i smaż na silnym ogniu przez dwie do trzech minut, aż zmiękną. W trakcie przewracaj, żeby równo się usmażyły. Dopraw solą i pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE