Duszone ośmiornice

Duszone ośmiornice
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do opłukanych ośmiornic dodać skórkę z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, bazylię i rozgnieciony czosnek. Dolać oliwę. Gotować na małym ogniu przez 30 minut. Ostudzić. Skropić oliwą. Posypać ziołami. Przyprawić solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA