Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
10

Składniki:

  • 2 łyżki niesolonego masła
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli
  • ½ówki czerwonej kapusty
  • bez głąba
  • poszatkowanej
  • 1 grubo starte jabłko
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 3 łyżki cukru
  • ½ szklanki soku jabłkowego
  • ¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Roztop masło w rondlu o grubym dnie i usmaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kapustę, jabłko, ocet, cukier oraz sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, 15 min, aż kapusta zmięknie. Dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE