Duszona cebula

Duszona cebula
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 6 czerwonych cebul
  • 2 łyżki oliwy
  • ⅓ szklanki brązowego cukru
  • ⅓ szklanki octu balsamicznego
  • 1½ szklanki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz cebule i pokrój w szesnastki. Włóż wszystkie składniki do dużego rondla i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez 40-45 min, aż płyn odparuje, a cebule będą bardzo miękkie. Pod koniec uważaj, żeby się nie przypaliły.
Zdejmij z ognia i wystudź, zanim przełożysz je do pojemnika. Trzymaj zakryte w lodówce. Można je tak przechowywać przez tydzień.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA