Dressingi do ostryg

Dressingi do ostryg
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Sophie Dahl

Seria kulinarna:
Apetyczna panna Dahl (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przepis


Dressing szalotkowy:
2 drobno posiekane szalotki
2 łyżki czerwonego octu winnego
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

Dressing Krwawa Mary:
150 ml soku pomidorowego
łyżeczka świeżo startego chrzanu
odrobina sherry
½ łyżeczki soli selerowej
odrobina sosu worcestershire
kilka kropel tabasco

ostrygi, cytryna pokrojona na cząstki i sos tabasco do podania jako dodatki do ostryg

Przygotowanie:
Dressing szalotkowy: wymieszaj w misce posiekane szalotki z czerwonym octem winnym. Dopraw morską solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstaw na bok.

Dressing Krwawa Mary:
Zmieszaj wszystkie składniki i odstaw na bok. Przelej dressingi do miseczek i podaj do ostryg ułożonych w muszlach na lodzie. Obok ułóż pokrojoną cytrynę i podaj sos tabasco.


© Sophie Dahl

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE