Dressing z sera koziego

Dressing z sera koziego
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
1
Czas przygotowania:
15 minut

Składniki:

  • 1 kawałek serka koziego (ok. 140g)
  • 4 łyżki białego octu winnego
  • 120 ml (8 łyżek
  • 1/2 szklanki) oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszaj wszystkie składniki, aż otrzymasz gładki, gęsty płyn. Można to zrobić ręcznym blenderem, w stojącym blenderze, lub nawet w misce tradycyjną trzepaczką. Ja najbardziej lubię ręczny blender. Najłatwiej się go myje.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE