Domowy sos barbecue

Domowy sos barbecue
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.40)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • posiekana
  • 6 ząbków czosnku
  • drobno posiekanych
  • 2 puszki (po 400 g) pomidorów w kawałkach
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • odrobina sosu Worcestershire
  • odrobina sosu sojowego
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • ½ łyżeczki mielonego suszonego imbiru
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • po ½ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • mielonego cynamonu
  • kminu rzymskiego
  • kminku i kolendry

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej oliwę na dużej patelni i podsmaż cebulę aż zmięknie. Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż objętość sosu zredukuje się o połowę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE