Domowy chrzan

Domowy chrzan
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przepis

Żeby ujarzmić intensywny aromat chrzanu, po prostu obierz korzeń i wrzuć go do malaksera. Zmiksuj, aż będzie drobno posiekany, dodaj tyle octu jabłkowego, żeby powstała rzadka pasta. Dodaj kilka łyżek cukru, żeby zrównoważyć smak. Dopraw solą. Zapnij pas i spróbuj. Ale nie martw się początkową mocą. Jak wiele najlepszych rzeczy, chrzan z wiekiem łagodnieje.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE