Domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego

Domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.77)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Używając kuchennego pędzla (lub normalnego nowego pędzelka) wysmarować papierowe foremki grubą warstwą czekolady, włożyć do blachy do pieczenia muffinów. Wstawić formę do lodówki, aż czekolada stwardnieje. Zmiksować masło orzechowe, serek, cukier i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Nakładać łyżką do wysmarowanych czekoladą foremek. Wierzch zalać pozostałą stopioną czekoladą, zwrócić uwagę, aby nadzienie było szczelnie pokryte czekoladą. Z powrotem wstawić do lodówki, poczekać aż czekoladowy wierzch stwardnieje. Przed podaniem wyjąć z papierowych foremek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE