Dodatki do dań z grilla

Dodatki do dań z grilla
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.50

Składniki:

Kawior z bakłażana:

Buraczki:
Salsa meksykańska:
  • 2 kolby kukurydzy (z liśćmi)
  • pół łyżki oliwy
  • łyżeczka soli
  • pół pęczka kolendry
  • ćwierć czerwonej cebuli
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • pokrojony w kostkę pomidor
  • 1/3 filiżanki soku z cytryny albo limetki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kawior z bakłażana:
Bakłażana ponacinać i nafaszerować czosnkiem i anchois. Grillować ze wszystkich stron, aż będzie zupełnie miękki. Przekroić i wygarnąć miąższ. Przyprawić go sokiem z cytryny, kminem, natką pietruszki i solą.

Buraczki:
Buraki skropić oliwą, owinąć folią aluminiową i grillować, aż będą miękkie. Kiedy lekko przestygną, zdjąć skórkę. Zmiksować buraki z tahini, migdałami i sokiem z cytryny. Przyprawić solą i skropić olejem migdałowym.

Salsa meksykańska:
Rozsunąć liście osłaniające kolby kukurydzy i skropić ziarna oliwą. Zawinąć z powrotem i grillować po kilka minut z każdej strony. Następnie usunąć liście i skroić ziarna ostrym nożem. Wymieszać z cebulą, pomidorem i natką kolendry. Doprawić solą, papryką i sokiem z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA