Dip z czerwonej papryki

Dip z czerwonej papryki
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przepis

Ilość: Około 1 ½ szklanki

Przygotowanie
Pokroić opiekaną czerwoną paprykę bez skórki na kawałki długości 2,5 cm w takiej ilości, aby uzyskać 1 szklankę. Wrzucić do malaksera. Dodać 2 łyżki ziarna słonecznikowego lub pestek dyni, ¼ szklanki twarożku homogenizowanego, 1 łyżkę oliwy oraz po ¼ łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Zmiksować na gładką masę. Podawać z chrupiącymi paluszkami chlebowymi.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE