Dip orzechowy

Dip orzechowy
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • zmiażdżone
  • 2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
  • ¼ łyżeczki chili w płatkach
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki masła z orzechów nanercza (nerkowca)
  • 3 łyżki sosu Hoi Sin
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szklanka wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj w rondlu wszystkie składniki na średnim ogniu. Gotuj mieszając przez 5 min. Podawaj sos na ciepło albo w temperaturze pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA