Dip anchoiade

Dip anchoiade
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Na kolacji u arystokracji (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

  • 60 g filecików z sardeli
  • grubo posiekanych
  • 4 ząbki czosnku
  • grubo posiekane
  • 2 szalotki
  • grubo posiekane
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • garść naci pietruszki
  • drobno posiekanej
  • 150 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • świeżo mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Umieść w mikserze wszystkie składniki oprócz oliwy i pieprzu i włącz go. Powoli wlewaj do miksera cienkim strumieniem oliwę, aż uzyskasz gęsty sos. Przelej sos na patelnię i podgrzej go. Dopraw czarnym pieprzem i natychmiast podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE