Deser z żurawiną, jagodami i granatem

Deser z żurawiną, jagodami i granatem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.60
Rodzaj dania:
Desery

Przepis

Składniki:
szklanka mleka
4 łyżki serka mascarpone
jagody – garść świeżych lub 3 łyżki konfitury jagodowej
średni owoc granatu
drobno posiekane migdały (6 sztuk)
duża garść żurawiny

Przygotowanie:
Miksujemy wszystkie składniki. Konsystencja powinna być prawie piankowa, zadbajmy więc o duże obroty miksera. Żurawina, jagody i granat tworzą ciekawą kompozycję smakową. Sekretem jest nieprzyprawianie deseru np. cynamonem i niedosładzanie mieszanki. Smak broni się sam.

przepis nadesłała Monika Sonta
http://zmianaperspektywy.pl

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE