Deser słodki finish - Łukasz Toczek

Deser słodki finish - Łukasz Toczek
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis

Biszkopt Migdałowy:
6 białek
50 g cukru
150 g mąki migdałowej

Mus czekoladowy:
100 ml śmietany 36%
100 g czekolady
2 g żelatyny

Prażynki:
2 łyżki prażynek
1 łyżka pasty orzechowej
1 łyżka czekolady

Przygotowanie:
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.
Mus:
Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.
Prażynki:
2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.
Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE