Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą

Daktyle owinięte w szynkę parmeńską z gorgonzolą
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6

Przygotowanie:




Składniki:
12 daktyli z Madagaskaru
115 g gorgonzoli
115 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w 12 długich plastrów
120 ml miodu
1 łyżka skórki z pomarańczy

Przygotowanie:
Delikatnie rozetnij daktyle i wyjmij pestki. Włóż kawałki sera, połącz połówki. Owiń każdego daktyla w plasterek szynki. Na małym ogniu rozgrzej miód i skórkę pomarańczową. Na teflonowej patelni smaż daktyle na średnim do dużego ognia. Ułóż po dwa daktyle na osobę na talerzyku i polej miodem. Pyszne!

© 2012 Natalie Stone

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA