Czosnkowy bukiet warzyw

Czosnkowy bukiet warzyw
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przepis

Składniki:
12-18 oczyszczonych młodych marchewek
1 zielona pokrojona w plasterki cukinia
1 żółta pokrojona w plasterki cukinia
2 łyżki masła
2 drobno posiekane ząbki czosnku
skórka starta z połowy cytryny
2 garści groszku śnieżnego w strączkach
sól
trochę posiekanych ziół (natka pietruszki lub estragon)

Przygotowanie:
Marchewki i cukinie gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty. Odcedzić, włożyć z powrotem do garnka, dodać masło, czosnek, skórkę z cytryny i obsmażyć przez chwilę. Dodać groszek, wymieszać, przykryć i dusić kilka minut. Posolić, posypać ziołami, podawać.

© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE