Czipsy z jarmużu

Czipsy z jarmużu
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • 4 liście jarmużu
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/4 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżki oleju roślinnego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jarmuż oczyścić, wykroić grube łodygi i pokroić na małe kawałki. Natrzeć olejem wraz z przyprawami i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wsunąć do gorącego piekarnika i piec przez 5 - 7 minut. Zjeść od razu lub podać z zupą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA