Czipsy jabłkowe

Czipsy jabłkowe
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 75 stopni. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia i posmaruj olejem. W misce rozpuść cukier w soku z limonki i wodzie. Odstaw.
Poszatkuj jabłka w cienkie okrągłe plastry. Zanurz je w soku z limonki. Odcedź jabłka i ułóż je na blachach tak, by się nie stykały. Posyp solą i curry. Piecz, aż jabłka będą suche, czyli około 4 godzin. Ostudź i delikatnie oddziel od papieru. Przechowuj w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE