Czekoladowo-kokosowa krajanka

Czekoladowo-kokosowa krajanka
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
20
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

  • 100 g masła
  • 250 g wiórków kokosowych
  • 220 g cukru
  • 2 lekko ubite jajka
  • 150 g posiekanej gorzkiej czekolady dobrej jakości

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż formę o wymiarach 20 x 30 cm papierem do pieczenia. W małym rondlu rozpuść masło i odstaw, by ostygło. W dużej misce połącz wiórki kokosowe z cukrem. Dodaj rozpuszczone masło i lekko ubite jajka. Wymieszaj. Na koniec dodaj czekoladę. Wyłóż miksturę do formy. Lekko ugnieć i piecz 20 minut lub do czasu, gdy stężeje. Po wyjęciu z piekarnika studź krajankę 5 minut. Pokrój w prostokąty i przełóż je na kratkę do studzenia ciast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE