Czekoladowe parfait

Czekoladowe parfait
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 3 żółtka
  • 6 całych jajek
  • 375 g cukru
  • 750 g ubitej na sztywno śmietany
  • 400 g stopionej czekolady

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żółtka, jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać czekoladę i śmietanę. Przelać do foremek i mrozić przez 2-3 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA