Cytryny kiszone w soli

Cytryny kiszone w soli
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cytryny umyć i wytrzeć. Przeciąć na 4 części, ale nie do końca. Nasypać do każdej 2 łyżeczki soli. Ciasno układać w słoju (wciskać). Polać sokiem z 1 cytryny, posypać solą. Zalać ciepłą wodą. Zamknąć szczelnie i odstawić w ciemne miejsce (do szafki, nie do lodówki) na 3-4 tygodnie. Używać do tażinu i do dekoracji.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE