Cytrynowy syllabub

Cytrynowy syllabub
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis

Składniki:
300 ml śmietanki kremówki
¼ szklanki cukru pudru
¼ szklanki białego rumu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z pomarańczy
skórka starta z jednej cytryny
skórka starta z jednej pomarańczy

Przygotowanie:
Śmietanę ubić lekko z cukrem. Dodać rum i soki. Wymieszać. Wmieszać skórkę z cytryny i pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną. Można przechowywać do dwóch dni w lodówce.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE