Cytrynowy ryż

Cytrynowy ryż
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesmażyć na rozgrzanym oleju gorczycę, kozieradkę, soczewicę i papryczki. Dodać imbir, kurkumę, orzeszki i liście curry. Posolić i smażyć pół minuty. Wlać sok z cytryny i gotować jeszcze minutę, po czym dodać ryż. Kiedy ryż się zagrzeje, podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA