Cytrynowa sałatka z indyka

Cytrynowa sałatka z indyka
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotuj w garnku na średnim ogniu 6 szklanek (1,5 l) wody z cebulą, cytryną, liśćmi laurowymi i majerankiem. Gdy zawrze, włóż do garnka pierś indyczą i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez ok. 20 min. Wyjmij mięso, odłóż, żeby ostygło, wstaw do lodówki na 1 godzinę i pokrój w kostkę o boku około 1 cm. Aby przyrządzić sałatkę z indyka, namocz morele w gorącej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny, aż zmiękną. Zmieszaj majonez, jogurt, cebulę, otartą skórkę z cytryny, majeranek i mak. Dodaj pokrojonego indyka oraz morele i dopraw do smaku. Wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE