Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem

Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem zobacz Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem 2018-06-19 12:27:03
Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 cykorie
  • 2 gruszki
  • 70g bundzu koziego
  • 70g oscypka
  • 50g orzechów włoskich łuskanych
  • 50g orzechów laskowych
  • 4 łyżki miodu
  • pieprz w młynku
  • tymianek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cykorię przekroić na pół i wyjąć środkowe, najmniejsze liście. Gruszkę, bundz i oscypek pokroić w kostkę. Orzechy laskowe uprażyć w piecu i obetrzeć ze skórki. Na patelni rozgrzać miód wrzucić orzechy i wymieszać. Zdjąć z ognia dodać gruszkę i ser. Wymieszać, dodać tymianek i świeżo zmielony pieprz. Natychmiast odstawić, tak, by ser tylko lekko zmiękł. Masę nakładać na łódeczki z cykorii i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE