Cukierki z tataraku

Cukierki z tataraku zobacz Cukierki z tataraku 2018-06-19 12:27:02
Cukierki z tataraku
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 50 g kłączy tataraku
  • 50 g cukru

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kłącza umyć, obrać i pokroić na kawałki grubości ok. 3-5 mm. Gotować w małym rondelku 4 razy po 30-40 minut, za każdym razem zmieniając wodę. Przed ostatnim gotowaniem do 200 ml wody dodać cukier i kłącza i gotować aż woda się prawie wygotuje. Potem odłożyć na deseczkę i jak ostygną można je serwować.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE