Crostini Tuscani

Crostini Tuscani
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Czas przygotowania:
30 minut

Przepis

Składniki:
kromka bagietki i tost
95 g świeżych wątróbek z kurczaka
60 g żółtej cebuli
30 ml brandy
30 g masła
30 g natki
60 ml oliwy
sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie:
Pokrój cebulę w plastry, smaż na patelni na oliwie, aż będzie złocistobrązowa, dorzuć wątróbki. Powiększ płomień, smaż przez kilka minut, wlej brandy, odparuj alkohol. Przełóż do robota kuchennego, dodaj masło, korzystając z funkcji pulsowanie zmiksuj drobno. Dodaj natkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gdy wystygnie, podawaj na grzankach.

© 2012 Fabrizio Carro


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE