Creme brulee herbaciany

Creme brulee herbaciany zobacz Creme brulee herbaciany 2018-06-19 12:27:02
Creme brulee herbaciany
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Bożena Sikoń

Seria kulinarna:
Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
5

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem, mleko ze śmietanką i laską wanilii zagrzać, dodać esencję, połączyć z żółtkami, przecedzić i wlać masę do naczyń żaroodpornych i piec 1,5 godz. w temp. 150 stopni w kąpieli wodnej. Gotowe posypać cukrem brązowym i skarmelizować przy pomocy palnika gazowego lub rusztu w piekarniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE