Creme brulee herbaciany

Creme brulee herbaciany
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Bożena Sikoń

Seria kulinarna:
Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
5

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem, mleko ze śmietanką i laską wanilii zagrzać, dodać esencję, połączyć z żółtkami, przecedzić i wlać masę do naczyń żaroodpornych i piec 1,5 godz. w temp. 150 stopni w kąpieli wodnej. Gotowe posypać cukrem brązowym i skarmelizować przy pomocy palnika gazowego lub rusztu w piekarniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA